Proč Kulinářské umění?
/
KU knihovna technik a receptů
/
KU akademie
/
KU Young chef
KU Knihovna Technik a Receptů
Proč Kulinářské umění?
KU knihovna technik a receptů
KU akademie
KU Young chef
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Přihlášení
Otevřít mobilní menu
Videokurzy
Recepty
Databáze surovin
Slovník pojmů
Přihlášení
Registrace
Recepty
/
Tortilla celozrnná s tuňákem a zeleninou
Tortilla celozrnná s tuňákem a zeleninou
Nutriční hodnoty a alergeny
Ingredience
video bloků
minut
Počet porcí:
počet porcí
(velikost porce 300 g)
10
ks
600
g
400
g
300
g
50
g
300
g
200
g
500
g
100
ml
5
g
Pšeničná tortilla 30 cm (90g)
Tuňák v olivovém oleji
Cibule žlutá
Řapíkatý celer
Česnek loupaný
Mrkev oranžová čerstvá (umytá)
Rajčata čerstvá
Cizrna ve slaném nálevu
Olej olivový
Sůl
10
ks
Pšeničná tortilla 30 cm (90g)
600
g
Tuňák v olivovém oleji
400
g
Cibule žlutá
300
g
Řapíkatý celer
50
g
Česnek loupaný
300
g
Mrkev oranžová čerstvá (umytá)
200
g
Rajčata čerstvá
500
g
Cizrna ve slaném nálevu
100
ml
Olej olivový
5
g
Sůl
Co je to Nutri-score?
Související videokurzy
Přehrát ukázku
01 | Jak opékat na pánvičce
7 video bloků
11 minut
Přehrát ukázku
02 | Jak správně krájet
9 video bloků
12 minut
Pracovní postup
Příprava
Cibuli nakrájíme na nudličky. Mrkev, řapíkatý celer a rajče nakrájíme na kostky 1 x 1 cm, česnek nakrájíme na tenké plátky.
Cizrnu rozmačkáme nebo rozmixujeme do hrubé pasty tak, aby v pastě zůstaly kousky cizrny.
Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 170 °C, čas na 15 minut a necháme rozehřát.
Do rozehřáté pánve nalijeme olivový olej a ten také necháme rozehřát.
Do rozehřátého oleje dáme restovat nejdříve mrkev a řapíkatý celer, přibližně 4 minuty. U zeleniny nechceme získat barvu, jen ji chceme zesklovatět.
Do restované mrkve a řapíkatého celeru přidáme cibuli a necháme restovat další 4 minty.
Teplotu snížíme na 160 °C a přidáme česnek. Vše necháme restovat dalších 5 minut.
Teplotu snížíme na 140 °C a do zeleniny přidáme nakrájená rajčata, osolíme a necháme povařit další 2 minuty.
Směs zeleniny vyndáme a necháme vychladnout.
HACCP, CCP: Zelenina může vychladnout na 21 °C do 2 hodin.
Komletace tortill:
Na čistý pracovní stůl si naskládáme tortilly (1 ks = 90 g), které potřeme hrubou cizrnovou pastou na jedné polovině.
Na stejnou poloviny s hrubou cizrnovou pastou naskládáme orestovanou zeleninu.
Na orestovanou zeleninu naskládáme tuňáka.
Tortillu přehneme na půl a zavřeme.
Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 190 °C, čas na 8 minut a necháme rozehřát. Pánev potřeme rostlinným olejem.
Přehnuté tortilly opékáme na každé straně 4 minuty do zlatavé barvy.
Hotové tortilly udržujeme v konvektomatu nastaveném na pečení (horký vzduch), teplotu 80 °C, vlhkost na 0 %.
HACCP pro přímý výdej
CCP: Hotovou tortillu s tuňákem a zeleninou udržujeme při teplotě min 60 °C, ideálně při teplotě 70 - 80 °C.
400" x-cloak x-transition x-show="showScrollTop" @click="window.scrollTo(0,0)" class="fixed md:hidden h-10 w-10 grid place-items-center rounded-md bottom-6 right-6 bg-gray-400 z-[100]">
Preferujete původní verzi KU?
Zobrazit ji můžete zde