Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm. Česnek nakrájíme na tenké plátky.
Quinou propláchneme ve vodě a necháme odkapat přebytečnou vodu.
Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 160 °C a čas na 15 minut a pánev necháme rozehřát.
Do pánve nalijeme rostlinný olej a ten také necháme zahřát.
Do rozehřátého oleje přidáme cibuli a necháme zesklovatět, pravidelně mícháme. Zesklovatění cibule bude trvat přibližně 5 - 10 minut dle velikosti pánve a množství cibule.
Do cibule v polovině jejího restování přidáme česnek, který také necháme jen zesklovatět, neměl by získat žádnou barvu.
Teplotu pánve snížíme na 150 °C a přidáme propláchlou a odkapanou quinou, kterou necháme 5 minut restovat za stálého promíchávání.
Teplotu pánve snížíme na 100 °C, čas nastavíme na 15 minut a orestovanou quinou s cibulí a česnekem zalijeme studenou vodou, kterou osolíme.
Po 15 minutách mírného vaření nebo když quinoa absorbovala většinu tekutiny pánev vypneme, přiklopíme víko pánve a quinou necháme odpočinout.
HACCP - Pro zchlazování a skladování
Hotovou quinou necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
CCP - Quinou zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
Přímý výdej teplé quinoi po uvaření (bez kroku zchlazování)
CCP - Quinoa po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ji udržujeme při teplotě 60 °C a více (ideálně 70 °C) maximálně 4 hodiny.