Quinoa základní

Quinoa základní

Ingredience

Počet porcí:

(velikost porce 150 g)

  • 410 g Quinoa bílá
  • 1000 ml Voda
  • 40 ml Rostlinný olej (řepkový)
  • 140 g Cibule žlutá
  • 15 g Česnek loupaný

Související videokurzy

Pracovní postup

Příprava
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm. Česnek nakrájíme na tenké plátky.
  2. Quinou propláchneme ve vodě a necháme odkapat přebytečnou vodu.
  3. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 160 °C a čas na 15 minut a pánev necháme rozehřát.
  4. Do pánve nalijeme rostlinný olej a ten také necháme zahřát.
  5. Do rozehřátého oleje přidáme cibuli a necháme zesklovatět, pravidelně mícháme. Zesklovatění cibule bude trvat přibližně 5 - 10 minut dle velikosti pánve a množství cibule.
  6. Do cibule v polovině jejího restování přidáme česnek, který také necháme jen zesklovatět, neměl by získat žádnou barvu.
  7. Teplotu pánve snížíme na 150 °C a přidáme propláchlou a odkapanou quinou, kterou necháme 5 minut restovat za stálého promíchávání.
  8. Teplotu pánve snížíme na 100 °C, čas nastavíme na 15 minut a orestovanou quinou s cibulí a česnekem zalijeme studenou vodou, kterou osolíme.
  9. Po 15 minutách mírného vaření nebo když quinoa absorbovala většinu tekutiny pánev vypneme, přiklopíme víko pánve a quinou necháme odpočinout.
  10. HACCP - Pro zchlazování a skladování
  11. Hotovou quinou necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
  12. CCP - Quinou zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
  13. CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
  14. Přímý výdej teplé quinoi po uvaření (bez kroku zchlazování)
  15. CCP - Quinoa po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ji udržujeme při teplotě 60 °C a více (ideálně 70 °C) maximálně 4 hodiny.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde