Gratinování je technika, která využívá intenzivního horkého vzduchu, který rychle a rovnoměrně zapeče povrch připravovaného pokrmu
Díky působení horkého vzduchu s vysokou rychlostí ventilátoru dosáhneme rovnoměrného a rychlého zapečení pokrmu bez jeho vysušení
Konvektomat nastavený na horký vzduch nebo kombinaci s párou je také vhodný pro kynutí a pečení čerstvého pečiva
K nakynutí těsta na pečivo můžeme využít konvektomat, který bude fungovat jako kynárna těsta
U moderních konvektomatů je možné nastavit proces pečení v několika krocích s různým nastavením jednotlivých hodnot
Horký vzduch kombinovaný s párou se výborně hodí pro dušení mas, které můžeme díky kontrolované vlhkosti provádět bez pokličky
Při dušení masa můžeme nastavit jak vnitřní teplotu na sondě, tak teplotu v komoře
Při dušení na nízkou teplotu dosáhneme lepší výtěžnosti a zachování přirozené barvy masa
Vaření v páře je jedna ze 3 základních funkcí konvektomatu, při které je do komory vháněná horká pára s řízenou teplotou
Vaření v páře je vhodné například při přípravě knedlíků a různých druhů zeleniny, obilovin a luštěnin
Zelenina uvařená na páře bude rovnoměrně uvařená, zachová si svou přirozenou barvu a také většinu svých nutričních hodnot
Jednotlivé funkce konvektomatu jsou vhodné pro šetrnou regeneraci nebo finální úpravu již uvařených a zchlazených pokrmů
Regenerovat můžeme při nastavení na horký vzduch, horký vzduch s párou nebo jen na samotnou páru
Konvektomat je také možné použít pro udržování již uvařených nebo zregenerovaných pokrmů
Pro udržování můžeme využít horký vzduch, horký vzduch s párou nebo jen samotnou páru
Pro udržování můžeme také využít funkci „perfect hold“, která je schopná vyhodnotit nastavení, při kterém jsme surovinu tepelně upravovali a automaticky nastavit teplotu a vlhkost udržování
Sous-vide je další kulinářská technika, kterou můžeme úspěšně realizovat v moderním konvektomatu
Pro sous-vide zvolíme vaření v páře, abychom v komoře konvektomatu dosáhli podobného prostředí, jako ve vodní lázni
Když nemáme možnost vakuového balením, můžeme pro princip sous-vide techniky využít také horký vzduch nastavený na přesnou teplotu
Konvektomat je výkonný a univerzální pomocník v profesionální kuchyni, který precizně zvládne širokou škálu kulinářských technik
Rekapitulace
Gratinování
Gratinování je technika, která využívá intenzivního horkého vzduchu, který rychle a rovnoměrně zapeče povrch připravovaného pokrmu
Díky působení horkého vzduchu s vysokou rychlostí ventilátoru dosáhneme rovnoměrného a rychlého zapečení pokrmu bez jeho vysušení
Pečení pečiva
Konvektomat nastavený na horký vzduch nebo kombinaci s párou je také vhodný pro kynutí a pečení čerstvého pečiva
K nakynutí těsta na pečivo můžeme využít konvektomat, který bude fungovat jako kynárna těsta
U moderních konvektomatů je možné nastavit proces pečení v několika krocích s různým nastavením jednotlivých hodnot
Dušení (kombinace pečení s párou)
Horký vzduch kombinovaný s párou se výborně hodí pro dušení mas, které můžeme díky kontrolované vlhkosti provádět bez pokličky
Při dušení masa můžeme nastavit jak vnitřní teplotu na sondě, tak teplotu v komoře
Při dušení na nízkou teplotu dosáhneme lepší výtěžnosti a zachování přirozené barvy masa
Vaření v páře
Vaření v páře je jedna ze 3 základních funkcí konvektomatu, při které je do komory vháněná horká pára s řízenou teplotou
Vaření v páře je vhodné například při přípravě knedlíků a různých druhů zeleniny, obilovin a luštěnin
Zelenina uvařená na páře bude rovnoměrně uvařená, zachová si svou přirozenou barvu a také většinu svých nutričních hodnot
Regenerace a finální úprava
Jednotlivé funkce konvektomatu jsou vhodné pro šetrnou regeneraci nebo finální úpravu již uvařených a zchlazených pokrmů
Regenerovat můžeme při nastavení na horký vzduch, horký vzduch s párou nebo jen na samotnou páru
Udržování a funkce „perfect hold“
Konvektomat je také možné použít pro udržování již uvařených nebo zregenerovaných pokrmů
Pro udržování můžeme využít horký vzduch, horký vzduch s párou nebo jen samotnou páru
Pro udržování můžeme také využít funkci „perfect hold“, která je schopná vyhodnotit nastavení, při kterém jsme surovinu tepelně upravovali a automaticky nastavit teplotu a vlhkost udržování
Sous-vide
Sous-vide je další kulinářská technika, kterou můžeme úspěšně realizovat v moderním konvektomatu
Pro sous-vide zvolíme vaření v páře, abychom v komoře konvektomatu dosáhli podobného prostředí, jako ve vodní lázni
Když nemáme možnost vakuového balením, můžeme pro princip sous-vide techniky využít také horký vzduch nastavený na přesnou teplotu
Rekapitulace
Gratinování
Gratinování je technika, která využívá intenzivního horkého vzduchu, který rychle a rovnoměrně zapeče povrch připravovaného pokrmu
Díky působení horkého vzduchu s vysokou rychlostí ventilátoru dosáhneme rovnoměrného a rychlého zapečení pokrmu bez jeho vysušení
Pečení pečiva
Konvektomat nastavený na horký vzduch nebo kombinaci s párou je také vhodný pro kynutí a pečení čerstvého pečiva
K nakynutí těsta na pečivo můžeme využít konvektomat, který bude fungovat jako kynárna těsta
U moderních konvektomatů je možné nastavit proces pečení v několika krocích s různým nastavením jednotlivých hodnot
Dušení (kombinace pečení s párou)
Horký vzduch kombinovaný s párou se výborně hodí pro dušení mas, které můžeme díky kontrolované vlhkosti provádět bez pokličky
Při dušení masa můžeme nastavit jak vnitřní teplotu na sondě, tak teplotu v komoře
Při dušení na nízkou teplotu dosáhneme lepší výtěžnosti a zachování přirozené barvy masa
Vaření v páře
Vaření v páře je jedna ze 3 základních funkcí konvektomatu, při které je do komory vháněná horká pára s řízenou teplotou
Vaření v páře je vhodné například při přípravě knedlíků a různých druhů zeleniny, obilovin a luštěnin
Zelenina uvařená na páře bude rovnoměrně uvařená, zachová si svou přirozenou barvu a také většinu svých nutričních hodnot
Regenerace a finální úprava
Jednotlivé funkce konvektomatu jsou vhodné pro šetrnou regeneraci nebo finální úpravu již uvařených a zchlazených pokrmů
Regenerovat můžeme při nastavení na horký vzduch, horký vzduch s párou nebo jen na samotnou páru
Udržování a funkce „perfect hold“
Konvektomat je také možné použít pro udržování již uvařených nebo zregenerovaných pokrmů
Pro udržování můžeme využít horký vzduch, horký vzduch s párou nebo jen samotnou páru
Pro udržování můžeme také využít funkci „perfect hold“, která je schopná vyhodnotit nastavení, při kterém jsme surovinu tepelně upravovali a automaticky nastavit teplotu a vlhkost udržování
Sous-vide
Sous-vide je další kulinářská technika, kterou můžeme úspěšně realizovat v moderním konvektomatu
Pro sous-vide zvolíme vaření v páře, abychom v komoře konvektomatu dosáhli podobného prostředí, jako ve vodní lázni
Když nemáme možnost vakuového balením, můžeme pro princip sous-vide techniky využít také horký vzduch nastavený na přesnou teplotu
Opravdu přejít ke kvízu?
Opravdu chcete přistoupit ke kvízu? Před absolvováním kvízu doporučujeme projít všechny části kurzu pro
lepší pochopení problematiky. Po potvrzení přechodu na kvíz se automaticky začne odpočítávat čas.
Videokurzy jsou součástí prémiového předplatného.
Vyzkoušejte si plnohodnotné Kulinářské umění na 14 dní zdarma a otevřete si přístup k:
Opravdu chcete přistoupit ke kvízu? Před absolvováním kvízu doporučujeme projít všechny části kurzu pro
lepší pochopení problematiky. Po potvrzení přechodu na kvíz se automaticky začne odpočítávat čas.
Pro odemčení kurzu nemáte dostatek kreditů
Kredity je možné dokoupit kliknutím na tlačítko dokoupit
Cookies používáme, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek, tím pádem co nejlepší zkušenost při návštěvě.
Svá nastavení Cookies můžete později kdykoliv změnit. Další informace o Cookies.